Echipa
Fondator și președinte
Cosmin Moldovan
Cosmin Moldovan conduce Moldovan Carmangerie, una dintre cele mai importante companii clujene din industria cărnii și preparatelor din carne, pe care a înființat-o în 1994, împreună cu tatăl său Ștefan. De-a lungul anilor, s-a implicat nu doar în dezvoltarea propriei companiei, ci și în susținerea comunității tinerilor antreprenori locali.
Dornic să revitalizeze școlile profesionale și de meserii, Cosmin Moldovan este unul dintre inițiatorii Centrului de Învățământ Profesional Dual pentru Tineri, cu specializare în industria alimentară, dezvoltat în colaborare cu autoritățile locale, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, USAMV Cluj și alți agenți economici. De asemenea, din pasiune pentru meseria de măcelar și din dorința de a readuce această meserie în atenția noilor generații, Cosmin Moldovan a inițiat în 2024, prin Fundația „Ștefan Moldovan”, formarea echipei „Măcelari de elită” cu care România va participa în 2025 la World Butchers’ Challenge.
Cosmin Moldovan este președinte al Asociației AgroTransilvania Cluster și al Cooperativei Someș Arieș, vicepreședinte al Asociației Prison Fellowship Romania, membru în Consiliul de Administrație al G500 Investment, GAL Someș Transilvan și al Colegiului Tehnic „Raluca Ripan”, administrator al Țaga Agro Lact, precum și membru al Romanian Business Leader și ACS Sporting Apahida.
Director executiv
Florin Moroșanu
Florin Moroșanu s-a alăturat Fundației „Ștefan Moldovan” încă de la începutul acesteia. După ce activat profesional în zona administrației locale și apoi în aceea a sectorului ONG cu profil cultural, a decis să își aducă contribuția în cadrul Fundației în scopul schimbării percepției asupra meseriilor.
Într-o lume în care trendurile par a fi mult ancorate în lumea digitală, meseriile tradiționale sunt în mod nedrept subevaluate. Florin Moroșanu consideră o reală provocare construirea de legături între diferitele „lumi” ale societății în care trăim și, prin aceste legături, oportunități de repoziționare a meseriilor.